Energia-avustus lämmitysjärjestelmän vaihtoon

Ota yhteyttä ›

Ilmalämpöpumpun asennus
Valtion tarjoamat avustukset

Energia-avustus lämmitysjärjestelmän vaihtoon – ja meiltä vaihtoremontti Joensuusta koko Pohjois-Karjalaan

Valtion energia-avustuksissa on kyse siitä, että rakennusten nykyisistä energia- ja ympäristösyöpöistä lämmitysmuodoista siirrytään energiatehokkaampiin, ekologisempiin lämmitysmuotoihin. Tämä tarkoittaa esimerkiksi öljylämmityksestä siirtymistä lämpöpumppuun tai kaukolämpöön. 

Ohessa tietopaketti siitä, millaista tukea voit hakea, jos haluat teettää taloosi lämmitysremontin. Päätyessäsi remonttiin, me hoidamme sen toteutuksen Joensuun, Outokummun sekä muun maakunnan alueella. Edustamme laadukkaita lämpöpumppuja, joista voit lukea lisää lämmitysratkaisut-osiosta.

Lue lisää lämmitysratkaisuista ›
Asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjausprojekteihin

ARA:n energia-avustus

Avustusta on mahdollista hakea asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjausprojekteihin vuosina 2020 - 2022. Energia-avustusta voi saada maksimissaan 4000 € tai 6000 € riippuen siitä, kuinka paljon lämmitysremontti parantaa talon energiatehokkuutta. Tähän vaikuttaa rakennuksen käyttöönottohetken E-luku, mikä ei kuitenkaan ole välttämättä sama kuin rakennuksen nykyinen E-luku.

E-lukua tulisi parantaa omakotitaloissa 44 %, rivitaloissa 36 % ja kerrostaloissa 32 %, jos tavoitteena on saada enintään 4000 euron avustus. 6000 euron avustus edellyttää lähestulkoon nollaenergiatason taloa. Avustukset ovat joka tapauksessa enintään 50 % hankkeen toteutuneista ja avustuksen piiriin kuuluvista kustannuksista.

Jotta energia-avustusta voi saada, on tehtävä energiatodistuslaskelmat avustusta haettaessa, kuten myös lämmitysremontin jälkeen – remontin jälkeisen energiatodistuksen laatimiseen tarvitaan pätevöitynyt ammattilainen, jota on syytä käyttää myös hakuvaiheen laskelmissa.

Ota yhteyttä ›
ELY-keskuksen avustus on öljylämmityksestä luopumista varten.

ELY-keskuksen avustus

Avustuksen määrä on aina joko 2500 € tai 4000 €. Avustusta myönnetään 4 000 euroa, kun öljylämmityksestä siirrytään kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun, ja 2 500 euroa, kun siirrytään muihin lämmitysjärjestelmiin. Avustusta haetaan ELY-keskuksesta. Muista hakea avustusta heti, kun tiedät luopuvasi öljylämmityksestä, etenkin jos haluat varmistua myönteisestä päätöksestä.

Ota yhteyttä ›

Energia-avustus vai kotitalousvähennys?

Muistathan, että energia-avustusta ja kotitalousvähennystä ei voi saada molempia. Kotitalousvähennystä voi saada vanhan lämmitysjärjestelmän purkutöistä ja uuden lämpöpumpun asennustöistä. Ajantasaisen kotitalousvähennyksen määrän löydät aina Verohallinnon sivuilta.


Me neuvomme mielellämme myös, jos lämmitysremontti on suunnitteilla ja pohdit jompaa kumpaa vaihtoehtoa tai haluat ylipäätään kysyä lisää energia-avustuksesta.

Ota yhteyttä ›

Pika­yhteydenotto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle ensi tilassa!

Soita Pyydä tarjous